Ant Group gaat dubbele IPO’s indienen in China

Sticky Post September 8, 2020 Kelly Jimenez 0 Comments

Ant Group, de divisie voor online betalingen van Alibaba Group Holding Ltd., de Chinese eCommerce-superstore, is van plan een eerste openbare aanbieding (IPO) in te dienen op de Nasdaq-achtige STAR-markt in Shanghai en de Hong Kong Stock Exchange, kondigde het bedrijf maandag (20 juli) aan ).

 

Het bedrijf zei dat de dubbele Chinese noteringen het doel ondersteunen om de digitalisering van de nationale dienstensector te versnellen en de binnenlandse vraag te stimuleren, en het bedrijf zal positioneren om samen met partners wereldwijde markten te ontwikkelen en investeringen in technologie en innovatie uit te breiden.

 

“Door een naamloze vennootschap te worden, wordt de transparantie voor onze belanghebbenden vergroot, inclusief klanten, zakenpartners, werknemers, aandeelhouders en toezichthouders”, zei Ant Group Executive Chairman Eric Jing in de aankondiging. “Door onze toewijding om de minderbedeelden te dienen, maken we het voor de hele samenleving mogelijk om onze groei te delen.”

 

The Wall Street Journal meldde dat het gecombineerde aanbod een van de grootste in de geschiedenis zou kunnen zijn.

 

Twee jaar geleden werd Ant Group gewaardeerd op $ 150 miljard in een fondsenwervingsronde die $ 14 miljard ophaalde bij binnenlandse en internationale investeerders, meldde de krant.

 

Sindsdien hebben verschillende houders van Ant’s aandelen, waaronder fondsen beheerd door BlackRock Inc., de waarde van hun investeringen verhoogd, volgens deponeringen bij de Securities and Exchange Commission.

 

 

Het in Hangzhou gevestigde bedrijf, opgericht door miljardair Jack Ma, had geen planning voor zijn beursintroducties of een doel voor fondsenwerving.

 

“De innovatieve maatregelen die door de SSE STAR-markt en de SEHK zijn geïmplementeerd, hebben de deuren geopend voor wereldwijde investeerders om toegang te krijgen tot toonaangevende technologiebedrijven uit de meest dynamische economieën ter wereld en voor die bedrijven om meer toegang te krijgen tot de kapitaalmarkten,” zei Jing.

 

Ant Group is het moederbedrijf van Alipay, de aanbieder van mobiele betalingen.

 

Een derde van Ant Group is eigendom van Alibaba Group, dat 25 miljard dollar ophaalde in een IPO voorafgaand aan haar notering aan de New York Stock Exchange in 2014.

 

Sinds januari zijn de aandelen van de Alibaba Group met 12 procent gestegen naar $ 247,14 aan het einde van 17 juli, tegen $ 219,77. Amex kaarten kopen.

 

Vorige maand hebben Alibaba Group en zijn concurrent JD.com Inc., de in Peking gevestigde online winkelsite, $ 136,5 miljard verdiend in het grootste online winkelevenement van China. Dubbed 618, genoemd naar de datum waarop het eindigt, 18 juni, leverde het 18-daagse evenement $ 136,5 miljard op, betere cijfers dan vorig jaar toen de bedrijven herstelden van het coronavirus. Gratiscreditcards.nl online.

 

Alibaba zei dat het tijdens de verkoop 698,2 miljard yuan ($ 98,52 miljard) verwerkte, terwijl JD.com zei dat het volume 269,2 miljard yuan ($ 38 miljard) bereikte, een stijging ten opzichte van 201,5 miljard yuan in 2019.