NJ-stel beschuldigd van oplichting van $ 6M datingsite die minstens 33 slachtoffers opleverde

Sticky Post September 9, 2020 Kelly Jimenez 0 Comments

Een echtpaar in Zuid-Jersey werd dinsdag aangeklaagd in een internationale romantiekzwendel die valse profielen op datingwebsites gebruikte om nietsvermoedende slachtoffers ertoe aan te zetten meer dan $ 6 miljoen op te geven, aldus de federale autoriteiten.

 

Martins Friday Inalegwu, 31, en Steincy Mathieu, 24, een man en vrouw van Maple Shade, worden beschuldigd van samenzwering om fraude via de post en post te plegen, volgens het Amerikaanse advocatenkantoor in New Jersey. De autoriteiten arresteerden Inalegwu terwijl Mathieu vrij bleef.

 

Het echtpaar en hun samenzweerders, waaronder enkele in Nigeria, voerden de oplichterij uit van oktober 2016 tot en met vorige maand, volgens documenten in de zaak. In totaal identificeerden federale onderzoekers 33 slachtoffers die in het hele land waren opgelicht. Parship is voor singles.

 

De autoriteiten beweerden dat de oplichters hun slachtoffers bereikten via datingsites en sociale media en deden alsof ze een romantische relatie met hun doelwitten aangaan. Agenten vonden profielen die naar verluidt werden gebruikt in de zwendel op sites zoals, eHarmony.com, Match.com en Plenty of Fish, documenten laten zien.

 

De samenzweerders hebben hun vermeende online romantische belangen uit het geld gehaald met behulp van valse noodsituaties, aldus onderzoekers. Sommige van de claims omvatten douanekosten, belastingen, medische kosten en reiskosten. Gerechtelijke documenten tonen aan dat de slachtoffers het geld hebben overgemaakt of cheques naar de oplichters hebben gestuurd, die de nep-online persona’s gebruikten.

 

https://www.youtube.com/embed/Sk7MiY1fCzg

 

In één geval werd een slachtoffer misleid door een profiel dat beweerde een inwoner van Kentucky en weduwnaar te zijn die beweerde in Zuid-Afrika te zijn voor werk, volgens een strafrechtelijke klacht. Na ongeveer zes weken chatten en het vormen van een neprelatie, overtuigde de oplichter het slachtoffer ervan geld te sturen om zijn vermeende bedrijven en medische kosten te financieren.

 

Het onwetende slachtoffer stuurde volgens gerechtelijke documenten 114.900 dollar naar verschillende samenzweerders, een van de vele betalingen. Geconfronteerd met schijnbare financiële ondergang door de fraude, begon het slachtoffer naar verluidt geld van haar werk te stelen om de beschuldigde oplichters te betalen. ondeugend daten ervaringen zijn nieuw.

 

“In of rond maart 2017 begon [het slachtoffer], werkzaam als financieel directeur, geld te verduisteren nadat ze haar spaargeld had uitgeput, haar pensioenrekening had geliquideerd, geld had geleend van vrienden en familie, een persoonlijke lening had afgesloten en haar creditcards had gemaximaliseerd. van haar werkgever ‘, schreef een federale agent in de klacht.

 

In totaal heeft het slachtoffer volgens het document $ 4 miljoen van de werkgever naar de oplichter geleid. Ze pleitte schuldig bij een plaatselijke rechtbank wegens verduistering van haar baan.

 

Inalegwu, Mathieu en hun samenzweerders bedrogen ook mensen door te adverteren voor eigendommen die ze niet bezaten en verzamelden toepassingskosten en borgsommen voor de eigendommen, aldus de autoriteiten.

 

De autoriteiten zeiden dat Inalegwu en Mathieu rechtstreeks $ 3,1 miljoen in de regeling ontvingen. Het duo zou naar verluidt het geld van de slachtoffers op eigen kosten hebben uitgegeven en het geld ook hebben overgeschreven naar rekeningen van samenzweerders in Nigeria en Turkije.